Blokowanie konta użytkownika na serwerze VPS

Zablokowanie użytkownika na serwerze jest proste i szybkie, gdy masz dostęp do konta administratora. Wystarczy kilka kliknięć, by wyłączyć konto i uniemożliwić użytkownikowi logowanie się.

Aby zablokować użytkownika należy:

  1. Zaloguj się na konto z uprawnieniami Administratora serwera Windows
  2. Kliknij prawy przycisk myszy na menu startu
  1. Z listy wybierz Zarządzanie komputerem
  1. W panelu zarządzania komputerem, wybierz Użytkownicy i grupy
  2. Następnie wybierz Użytkownicy
  1. Kliknij prawy przycisk myszy na użytkownika i wybierz Właściwości
  1. Następnie wybierz checkbox Konto jest wyłączone
  1. Zapisujemy zmiany

Tagi: VPS, Blokada, Pulpit zdalny